Kalamullah

Kalamullah

Tuesday, April 12, 2011

Penguatkuasa Undang-Undang VS Pengamal Undang-Undang

Gambar terbaru tuan tanah kedaung.. dah macam budak silat dah

 Asalammualaikum dan selamat membaca para bloggers semua walaupun hakikatnya tidak seramai mana pun hehehehe....semakin lama semakin malam pulak tuan tanah neh nak mengupdate blog ni, perasaan malas semakin menebal dan semak, jari jemari pun dah semakin kematu nak menekan setiap punat kat komputer opis neh... heheheheh!

 Apa-apa pun tuan tanah berdoa paling tidak adalah sedikit cebisan yang dapat tuan tanah tinggalkan disini pada hari ini. YUP! menulis menulis menulis! impian dari dulu yang tidak pernah konsisten.

Apa nak tulis pagi ni, tulis tentang kerja? tentang emosi? tentang impian? ermmm nak tulis tentang apa neh.. pening

pikir!

pikir!

pikir!

tulis tentang kerja lah sebab yang lain tu semua dah basi dan berulang-ulang..

KERJA_KERJA_KERJA cam lagu M NASIR (kolar biru.. release tahun bila entah)

dah hampir 2 tahun tuan tanah kat pejabat ni, macam-macam perkara yang dapat tuan tanah pelajari. benda baru dan benda lapok dan tak lupa juga kepada benda yang berulang-ulang. sepanjang dua tahun ni juga banyak benda luar pejabat dan peribadi yang tuan tanah neh buat. tuan tanah neh memang jenis muka yang tak tahu malu....

antaranya:
  1. Guna talipon pejabat untuk hal persenel.. bergayut dengan budak Affin Bank berjam-jam siap ada drama air mata lagi...
  2. Guna komputer n tenet untuk peribadi espesially web page kegemaran tuan tanah neh *****
  3. Memperint bagai-bagai mende cam gamba tuan tanah neh, gamba budak Affin Bank, gamba bogel tuan tanah... pamplet2 business MLM dan insuran dulu dan lain-lain lagi.
  4. Meracunkan budak2 opis dan sekitarnya untuk join MLM dan beli insuran tuan tanah... arggghhh! sudahnya tak ramai mana yang join pun.
  5. FESBUK, MULTIPLY, TAGGED, Blogger, YM, laman sosial ermmm! banyaknya dosa tuan tanah neh buat!
  6. tido kat pejabat.... bawak balik harta benda pejabat ke umah... makan makanan orang lain terutamanya makan kat admin, safwan dan elin (suatu masa dulu)
  7. Menular time orang lain sibuk bekerja.... pegi mid valley, pegi KLCC, Pavillion pegi mana-mana lagi lah... adoaiiii! semakin banyak bercerita semakin banyak pekung didada yang terlepas nih..

kesimpulannya BANYAKNYA GAJI BUTA!
MSA bertaubatlah......!!! :(

No comments:

REZEKI akan MELIMPAH jika DIBAHAGI...
ILMU akan BERTAMBAH jika DIKONGSI...
KASIH SAYANG akan BERCAMBAH jika DIBERI

jangan KEDEKUT...
JAngan TAMAK dan TAK PERLU BIMBANG...
Jika segalanya hanya kerana ALLAH