Kalamullah

Kalamullah

Thursday, April 21, 2011

Batuk!

Lokasi: Bilik Hujung
Mood: Baru balik kelinik.. penat lah
Lagu: Sampai ke Hujung Dunia ~ Dirly

Penat sangat dah batuk ni, dah sebulan tuan tanah batuk, lebih kurang selama dari tsunami melanda jepun tempohhari. dari deman, flu, sakit tekak, pening, muntah dan segalanya. dah macam-macam ubat tuan tanah telan... semua alhamdulillah semakin ok yang tak ok lagi cuma tinggal batuk


pening kepala tuan tanah memikirkan apakah sebabnya.... penat dah batuk, dah banyak sangat ubat yang tuan tanah belikan, dah tak usah cerita berapa banyak yang duit dah habis. semua orang dah bising suruh tuan tanah ke klinik untuk buat detail check up, nak ke klinik or sepital swasta paham-pahamlah kena guna duit sendiri. 


Kebetulan harini bos tuan tanah bercuti, makan dengan senang lenangnya tuan tanah ke klinik tanglin buat blood test.... hermmmm! result macam haramlah.. tak ada apa-apa pun infection, semuanya ok. doc cuma cakap batuk ni akan baik sendiri dan memang mengambil masa yang panjang untuk pulih. doktor nasihatkan banyak minum air suam saja.. itu je


No comments:

REZEKI akan MELIMPAH jika DIBAHAGI...
ILMU akan BERTAMBAH jika DIKONGSI...
KASIH SAYANG akan BERCAMBAH jika DIBERI

jangan KEDEKUT...
JAngan TAMAK dan TAK PERLU BIMBANG...
Jika segalanya hanya kerana ALLAH