Kalamullah

Kalamullah

Thursday, September 2, 2010

Kenapalah orang seberang selalu macam ni!

Dicopy 100% dari blogmazidul Akmal Sidik

Mustar Buta Hati Dan Tuli

Kumpulan pendemonstrasi Indonesia, Benteng Demokrasi Rakyat, Bendera, diwakili koordinatornya, Mustar Bona Ventura Manurung mahukan semua rakyat Indonesia kini bermastautin di Malaysia dibawa pulang dan mendesak Indonesia memutuskan hubungan diplomatik dengan negara kita. 

Mustar harus berfikir secara lebih kritis.

Mengapakah lebih 2 juta warganegara Indonesia berada di Malaysia?

Mereka sanggup diperbodohkan sindiket warga sendiri, membeli dokumen palsu, antaranya MyCard dan permit kerja daripada mereka.

Mengapa? Kerana mereka ingin tinggal di sini.

Sebilangan pendatang tanpa izin Indonesia lain sanggup tinggal di pinggir  dan di dalam hutan tanpa bekalan air dan elektrik untuk mengelak daripada diberkas pihak berkuasa Malaysia.

Mengapa? Kerana mereka ingin terus mencari rezeki di Malaysia.

Jika kehidupan mereka lebih senang dan selesa di Indonesia, masakan mereka berduyun-duyun masuk ke Malaysia samada secara sah atau sebaliknya.

Barangkali Mustar buta mata hati dan tuli.

Dia tidak mengetahui hakikat sebenar. Majoriti rakyat Malaysia juga sudah jelek melihat kebanjiran rakyat senegaranya di sini.

Dalam kenyataan kepada media, Mustar berkata kegiatan memprotes Malaysia akan terus diperhebatkan. Barangkali, Jalur Gemilang akan terus dipijak dan dibakar lagi tanpa menyedari di bawah Jalur Gemilang itu berteduh jutaan rakyat Indonesia.

No comments:

REZEKI akan MELIMPAH jika DIBAHAGI...
ILMU akan BERTAMBAH jika DIKONGSI...
KASIH SAYANG akan BERCAMBAH jika DIBERI

jangan KEDEKUT...
JAngan TAMAK dan TAK PERLU BIMBANG...
Jika segalanya hanya kerana ALLAH