Kalamullah

Kalamullah

Tuesday, July 13, 2010

Langkah Sukar


Orang melayu semangnya suka makan gaji dan takut dengan benda yang baru,

aku ada mengedarkan flyers tantang perniagaan yang sedang aku jalan kan sekarang ni, dan hasilnya orang melayu cukup sukar untuk mengambil flyers yang diedarkan ini. bangsa lain berebut-rebut nak ambil peluang mendapatkan flyers ni.... sayangnya peluang yang dipromosikan ini hanya untuk bumiputra dan melayu sehaja... tapi kaum melayu sendiri yang tak nampak peluang ini. sapa yang harus dipersalahkan....

Beberapa kali aku sendiri mencuba dengan bergerak mengedarkan pamplet / flyers yang disediakan oleh team GTP7.... penat mengedarkan flyers tak usah nak ceritalah, semasa MIHAS 2010 yang lepas di MATRADE pun aku ada selitkan pada wiper kereta.. cuma dapat 2 panggilan sahaja... satu melayu dari Selayang dan satu lagi cina dari Kuala Lumpur.... aku cuba set appoinment tapi 2-2 gagal. Itu antara pengalaman yang aku sendiri terpaksa belajar dan tempuhi untuk mencapai kejayaan dalam bidang MLM ni.

Aku sendiri pun kadang-kadang tak faham kenapa aku tak serik-serik buat dan join business ni. aku tak pernah sayangkan duit aku... Dalam laci meja aku terpampang excess card Steady Global Network.. tak pernah aku gunakan pun. dah burn $410. Biz ni pulak almost 9K dan kena return kat bank dalam RM15K dalam tempoh 60 bulan...... pening jugak kadang2....

Wednesday, July 7, 2010

Semakin Sibuk!


Tak pernah aku rasa sejak aku keja dengan sektor kerajaan aku sesibuk ini, tak menang tangan nak baut kerja... mana lagi kerja pejabat yang bertimbun-timbun kemudiannya kerja biz yang aku sedang run sekarang ni...

Penat tak usah dicakaplah.. hari-hari tidur lewat..kawan semakin hilang... biasalah kawan banyaknya nak time senang jer.. bile kita invite buat benda-benda macam ni sampai aku call pun tak nak angkat... biasalah pengalaman..

Mudahhan pengalaman ni mematangkan aku....

Mencintai

Adalah sesuatu yg mnyakitkan ketika kita mncintai
seseorang,namun ia tak prnah mmbalasnya,tetapi
yg lbih mnyakitkan adalah ketika kita mncintai
seseorang sedangkan kita tidak pernah dapat
menemukan keberanian untuk mengungkapkan
perasaan kita padanya
sebuah hal yang mnyedihkan dalam hidup ketika kita
bertemu dengan seseorang,yg sangat berarti bagi
kita,hanya untuk mngetahui pd akhirnya
seseorang trsebut tidak dtakdirkan utk brsama
kita,sehingga kita harus dengan berat hati
mmbiarknnya pergi dan brlalu.
teman trbaik adalah teman dmana ketika kita duduk
bersama di sebuah ayunan,tanpa ada ucapan
sekatapun,dan ketika harus brpisah dengannya,
terasa seolah hal trsebut mrupakan prcakapan
paling mnyenangkan yg prnah dlakukan bersama...

adalah benar bahwa kita takkan prnah thu apa
yg tlah kita dapatkn hingga kita kehilangannya.
tetapi adalah benar juga,ketika kita tidak thu apa
yg tlah hilang hingga haltrsebut mghampiri kita...


Cinta dmulai dgn senyuman dan berakhir
dgn air mata..ketika kita dlahirkan,kita adalah
org yg mnangis,sementara orang2
dsekeliling kita trsenyum bahagia.ketika kita
mninggalkan hidup,maka kita adalah pihak yg
trsenyum bgitu bahagia.......sementara org
disekeliling kita menangis.........

Thursday, July 1, 2010

kata Dia

Ini padangan dia tentang aku...

pandangan aku ttg kau ;
seorg yg ego seorg yg sombong , bongkak ckp besar selalu fikir kau je yg betul org lain x betul kau hipokrit all the things selalu ada fikiran aku..aku mmg tak nak kawan dengan kau kalau bole x nak jumpa kau lagi tp aku x mampu buat masa ni. Mcm kau kata jiwa aku kosong may b klu aku jumpa yg sesuai aku tak akan kawan dgn kau sebab itu juga yg kau sedang buat kat aku x salah aku buat benda yg sama apa yg kau buat.

biarkan dia terus berkata-kata... kerana aku tak boleh menutup mulut manusia
REZEKI akan MELIMPAH jika DIBAHAGI...
ILMU akan BERTAMBAH jika DIKONGSI...
KASIH SAYANG akan BERCAMBAH jika DIBERI

jangan KEDEKUT...
JAngan TAMAK dan TAK PERLU BIMBANG...
Jika segalanya hanya kerana ALLAH