Kalamullah

Kalamullah

Tuesday, March 16, 2010

Melati Pujaan Temasik

Date: 13 Mac 2010
Location: Panggung Bandaraya & Merdeka Square


Hampir begitu lama menanti akhirnya tirai pementasan bagi tahun 2010 dibuka. Selepas ni makan penuhlah kembali panggung bangsawan tiap malam minggu kedua setiap bulan denganh peminat teater bangsawan.

Namun format persembahan telah diubah sedikit, tahun ni dikenakan bayaran masuk sebanyak RM5/ kepala dengan alasan untuk mengelakkan kebanjiran penonton seperti tahun lepas dan juga katanya sebagai sumbangan kepada badan amal dan penggiat seni bangsawan.

Persembahan tahun ni dimulakan dengan wakil dari negeri perak.... Persembahan benagsawan MELATI PUJAAN TEMASIK...

  • Tak faham langsung jalan cerita, pemain watak tak glamour langsung .... cuma hilal azman yang aku kenal.. mungkin generasi baru tidak kenal dia lagi.
  • Jalan cerita berserabut... tidak seronok... cuma scena last time kena sula sahaja yang amcam best sebab effect berkesan... yang lain semua hambar
  • seolah-olah tak cukup practice
  • pada pandangan saya sepatutnya letakkanlah hero dan heroin yang ebnar-benar berkesan kepada penonton
Anyhow satu aktiviti yang baik dimalam minggu dari ke kelab-kelab yang mengkhayalkan...


Scene 1: Ketika dalam balairong seri... props biasa saje..
Ni mesti kes budget persembahan JKKN kena potong... perbelanjaan berhemah

Belum apa-apa lagi dah ada dance dah.. sungguh tak faham

Inilah antara scena yang ok.....

Scena yang paling ok.. time hukuman sula dijalankan

Selesai show tak tahu nak buat apa... ini lah hasilnya setengah jam di Dataran Merdeka sebelum pulang kembali ke rumah.


Merdeka Square di waktu malam






Notakakiku:
Sudahnya malam tu tak dapat tidur... tidur lambat lagi, sehinggalah terbabas tidur sampai jam 11 pagi. Sedar-sedar dah tenggahhari.. program hiking Bukit Gasing tak dapat nak sertai..

Salah diri sendiri.. sory sharon my mistake!

No comments:

REZEKI akan MELIMPAH jika DIBAHAGI...
ILMU akan BERTAMBAH jika DIKONGSI...
KASIH SAYANG akan BERCAMBAH jika DIBERI

jangan KEDEKUT...
JAngan TAMAK dan TAK PERLU BIMBANG...
Jika segalanya hanya kerana ALLAH