Kalamullah

Kalamullah

Monday, March 15, 2010

Makan-Makan Sesion Anak Kak Enon

Date : 13 March 2010
Lacation : Ballroom, Wisma Sejarah, Jalan Tun Razak, Kuala Lumpur
Event : Wedding Caremony anak Kak Enon (Bank Rakyat Project, KL Sentral)

Sejak dari jam 12 tengahhari lagi empunya badan sampai ke parking di belakang National Library.... panggilan dibuat dari nokia 3310.... berjawab dan jawapannya menghampakan.. masih menunggu pasukan mengketegedarah sampai ke pusat perhimpunan... gayanya mau jam dua baru sampai ni. Silap aku jugak terlampau punctual sangat kali ni.. habuannya duduk lah sorang-sorang dalm library sementara menanti yang lain sampai. Perut berbunyi-bunyi lapar dari pagi tadi lagi.

Inilah pengalaman kali pertama menjejakkan kaki ke dalam gedung ilmu kebanggaan pecinta ilmu dan pengetahuan.. khutub khannah segala kejadian peradaban manusia...terlampau besar hinggakan tak termampu aku nak menjejakkan kaki ke paras lain melainkan lobby sahaja... tersangkut di pameran pemikiran Dr. Mathadir Mohamad.... mantan PM.... sempat membelek satu dua buku tentang pendapatnya mengenai Dunia Islam. Sambil menyelak selheai dua muka surat sambil-sambil pejam mata tido.. sofa sedap dan empuk.. air cond pulak suam-suam kuku.. layan tidur ni...zzzzzzzzzz :)








Potret beliau.....cuba lihat [ic paling kanan, sungguh jambu beliau dizaman muda.... sekarang.....


Tajuk sebenar pemeran tersebut.... yang paling best organizer
PERDANA LEADERSHIP FOUNDATION

Caricatur 1 : Economic Crisis during Recession 1998

Caricatur 2: Choose Local

Jarum di Mont Blanc tepat jam 2, barulah pasukan mengketedarah sampai.... makan terus..... nyum-nyum.. yang best ada show dance ala-ala balkis Siti Norhaliza by Group adik-adik (tak nak komen banyak-banyak)

Theme colour selection memang best, hitam dan putih.... nampak macam gothic dan luxurious sangat... anyhow anak Kak Enon memang soo beautif.u.L + menantu dia pun nampak sangatlah Georges dan hebat... tahniah dapat menantu... saya tumpang makan je la..


Pic stage dari depan tak dapt nak capture... just dapat dari side tepi saja..
but still at angle yang menarik.... yang kurang menarik pengapit pompuan pakai
tudung tak kena tema.... terus nampak cacat

Hadiah paling besar rasanya dari Bank Rakyat Project Team... apa didalamnya agaknya... mungkin microwave aven, lesung batu.... botol kicap dan sos.... mungkin juga beras faiza herba ponny

Tetamu yang mula menghadiri
ef

Anak sapa?
Hidangan untuk makan beradap... semuanya nampak sungguh lazat dan sedap..
terliur aje lah... i wish my wedding food lebih kurang cam ni la... butter prown, deep fry squid, ayam golek.. semua la

Pasangan pengantin... betul tak dia sangatlah cantik! untung sapa dapat dia!

Habis makan sekitar jam 3, nak ajak Cik Didot jalan, dia pulak ada urusan penting di Johor selepas makan.. sudahnya terus balik ke Taman Desa semula.... layan tidur dipetang Sabtu yang hujan..... zzzzzzz

No comments:

REZEKI akan MELIMPAH jika DIBAHAGI...
ILMU akan BERTAMBAH jika DIKONGSI...
KASIH SAYANG akan BERCAMBAH jika DIBERI

jangan KEDEKUT...
JAngan TAMAK dan TAK PERLU BIMBANG...
Jika segalanya hanya kerana ALLAH