Kalamullah

Kalamullah

Friday, December 4, 2009

Cuci the Musical


RM43 harga sekeping tiket untuk galeri paling atas.. untuk show sekitar 4 jam (hakikatnya cuma 3 jam sehaja ditolak 30 minit recess, end show jam 12 , show ni terlampaulah lama).

Jalan ceritanya sama dengan cuci the movie, tonggak utama cerita masih sama i.e afdlin shauki, hans issac, AC mizal dan awie. Cuma heroin sahaja yang ditukarkan dengan pelakon teater vanida imran sbg Ms CJ dan Adibah Nor as Farah.... lakonan pada saya memang biasa, pada mereka yang sukakan lawak spontan, kampung dan penggunaan bahasa yang rojak pasti akan suka teater ni. mood cerita yang tidak konsisten dari mula sampai akhir.. saya tidak nampak dimana klimaks jalan cerita.

Apapun ucapan jutaan tahniah kepada penari-penari dan penyanyi-penyanyi latar dari Istana Budaya. Tanpa kehadiran mereka pasti CUCI the musical ni lagi membosankan.... berulang kali saya menguap mengantuk kerana kebosananApa yang saya boleh katakan tarikan utama penonton untuk datang menonton cerita ini adalah kerana publisiti dan barisan pelakon utama cuci the movie. bukan kerana jalan ceritanya...

INTRO COPIED FRM OFFICIAL IB WEB:Tajuk: Teater Muzikal CuciKategori : Teater Tempat : Panggung Sari Tarikh : 23 Oktober - 8 November 2009 Sinopsis : Teater Muzikal Cuci adalah sebuah karya yang diadaptasi dari filem “Cuci”, mengisahkan penglibatan empat sahabat rapat Khai (Hans Isaac), Fairil (Afdlin Shauki), C’Tan (A.C.Mizal) dan Jojo (Awie) dalam memperbaiki kehidupan mereka sebagai pencuci tingkap bangunan.CUCI THE MUSICAL berkisahkan tentang empat orang beradik, FAIRIL (Afdlin Shauki), KHAI (Hans Isaac), JOJO (Awie) dan C’TAN (Ac Mizal) yang menjalankan ‘Cuci-Cuci Services’ sebuah syarikat kecil yang mengendalikan perkhidmatan mencuci tingkap.

Harapan mereka untuk memberi perkhidmatan kepada Menara Berkembar Petronas, KLCC menjadi kenyataan apabila ‘Cuci-Cuci Services’ telah dijemput untuk memasuki pertandingan mencuci tingkap Olimpik (WWO –Window Washing Olympics), sebuah pertandingan yang diselenggara oleh Citi Jasmin atau CJ (Vanida Imran) – yang akan memberi perjanjian tersebut kepada pemenang.Hubungan antara Khai dan CJ bertambah mesra apabila mereka mula menyukai antara satu sama lain dan pada masa yang sama pembantu peribadi CJ, FARAH (Adibah Noor) pula jatuh hati pada JOJO.

Lalui suka duka, tawa dan tangisan, cinta dan kesedihan perjalanan empat beradik ini untuk mencapai impian mereka. Musik dan lagu yang dialun bersama lirik dan melodi yang tidak dapat dilupakan oleh DOUGLAS LIM dan Pacai (@DR SYED AHMAD FAIZAL AL-ATTAS), CUCI THE MUSICAL mengisahkan tentang empat beradik yang mengharungi segala kesukaran untuk merealisasi impian mereka akan pasti menambat hati dan jiwa para penonton.

notakakiku:

1. Kalau duit tak banyak dinasihatkan tidak perlu tengok teater ni, sebab tak berbaloi dengan apa yang dibayar. Kalau duit banyak OK
2. Sayang IB mempunyai pelbagai kemudahna dengan teknologi movement stage dan lighting yang hebat, tetapi teater ni meminimumkan penggunaannya....
3. Yang best nya semasa time recess, ada adegan yang hebat telah saya terlihat.

1 comment:

Anonymous said...

[url=http://sunkomutors.net/][img]http://sunkomutors.net/img-add/euro2.jpg[/img][/url]
[b]windows xp activation bypass, [url=http://sunkomutors.net/]acdsee 7 key[/url]
[url=http://sunkomutors.net/][/url] kaspersky virus nero free
its software store [url=http://sunkomutors.net/]buy software downloads[/url] vio software discount
[url=http://sunkomutors.net/]selling software products[/url] cheap software to buy
[url=http://sunkomutors.net/]adobe photoshop cs3 brushes[/url] buy it now software
2009 BPM Studio 4 [url=http://sunkomutors.net/]portable kaspersky internet security[/b]

REZEKI akan MELIMPAH jika DIBAHAGI...
ILMU akan BERTAMBAH jika DIKONGSI...
KASIH SAYANG akan BERCAMBAH jika DIBERI

jangan KEDEKUT...
JAngan TAMAK dan TAK PERLU BIMBANG...
Jika segalanya hanya kerana ALLAH