Kalamullah

Kalamullah

Thursday, December 31, 2009

aim for 2010......

Target aku untuk tahun 2010 ni.. mungkin ada yang tidak tertunai... tapi aku akan berusaha menunaikannya.. Paling tidak satu ataupun dua


Nikon D5000 DSLR Camera ..... Sudah lama aku nak-kan baby ni..

since aku start panjat-memanjat gunung.. tengok semua ada baby ni tergantung di tengkok




Dah banyak dah diimpove since aku join tempat kerja ni....

tapi kena improve dari masa ke semasa



Yamaha FZ150i... RM7500.... boleh dapat tahun ni...




RM


Dengan pendapatan sediada belum tentu aku dapat menikmati kehidupan hidup yang lebih baik.. nak tak nak kenalah buat kerja lain untuk dapatkan entra income.... yang tahun lalau kena teruskan jugak.. yang baru pun dah menanti untuk dimulakan


Rumah yang ke-2.... single land house , Yang ini aku letakkan sebagai angan-angan dulu.....

Yang last ni aku dah buat workout and pump since last 3 years.. tapi result still suam-suam kuku jer... kena berusaha dengan lebih gigih lagi

Tuesday, December 29, 2009

2010.............. leaving 2009



Hari ini hari terakhir.. 31 Disember 2009... sekejap sahaja setahun berlalu... terasa maxam semalam sahaja

Setahun masa berlalu tidak terasa sudah setahun usia aku bertambah, setahun aku ditempat baru bersama suasana dan teman baru...

Esok 1 Januari 2010..... bertambah setahun lagi.... sepatutnya aku perlu gembira tetapi kenapa aku tidak gembira... kurang riang dan ceria.. Entah kenapa aku tidak beberapa genbira bila penghujung tahun ini menjelma..

Hari ini aku bernekad untuk mendelete facebook hari ini sama seperti apa yang aku pernah buat pada akaun friendster aku yang dulu.. aku gagal lagi.. gagal yang sama seperti yang aku alami dahulu. Aku tiada kekuatan untuk bersaing dan untuk menonjolkan diri aku. Terlalu banyak perkara yang sukar aku lalui tahun ini...

Yang terbesar, berkali-kali aku mempermainkan hati dan perasaan orang yang menyayangi dan memerlukan aku........ bukan seorang tetapi dua orang.. kenapa aku yang terusan mempermainkan perasaan orang.

Dahulu.. teruja dengan multiply... hinggakan adanya sesi makan-makan dirumah aku sampai tak muat, bersiar-siar beramai-ramai sampai rombongan cik kiah... tetapi kini lain .... tak ada lagi suasana yang meriah seperti dulu lagi. Semua lebih selesa membawa haluan masing-masing.
Kalau dahulu aku di antara insan yang diutamakan, kini sudah tidak terasa lagi bahang sambutan

Mudahan tahun 2010 ini rezeki aku dimurahkan, kesihatan aku bertambah bagus. Tak ada lagi kekeliruan dan ketakutan dalam menghadapi hari-hari... tiada lagi kesakitan dan keseorangan dalam menghadapai saat-saat sukar

aku bermohon pada tuhan agar dipercepatkan jodoh aku... aku redha dan pasra dengan siapa sahaja yang dianugerahkan kepada aku aku terima dengan seikhas hati.. (aku mencuba...)

aku sendiri terlampau banyak melalui saat sukar.. begitu juga dengan keluarga aku sendiri.. pelbagai masalah dari segi dalaman, luaran, kewangan dan kesihatan.... mudahan tahun depan semuanya dipermudahkan

Kini dan ketika ini aku merasa kosong... kosong yang tersangat
apakah ini balasan yang tuhan berikan terhadap segala kesilapan aku yang lalu

Apakah tahun hadapan masih sama untuk ku.........

Wednesday, December 23, 2009

SKT


Sasaran kerja tahunan

it's gonna be super busy week for me...

SKT.... confirmation.....salary..... government life

Monday, December 21, 2009

Christmast Carol

Aku hairan kenapa bila menjelang hari krismas. mesti sambutan besar-besaran... hinggakan ada salji turun ditengah kotaraya yang panas ni.... kenapa tak time raya puasa sambutan yang semeriah ini dibuat.......

adakah malaysia ini didominasi oleh penyambut krismas.... aku tertanya-tanya

anyhow christmast decoration is perfect...










Aku semakin sakit


Sekali lagi jawapan yang sama aku dapat....

Tuhan, aku semakin takut dengan tahap kesihatan aku sendiri... entah berapa lama aku boleh bertahan dengan semua ni...

bila aku pergi periksa diperubatan alternatif.... rata-rata output yang aku dapat adalah sama ,lima tempat yang aku pergi.... tetapi kenapa bila aku check di Hospital Kerajaan jawapan yang diberikan

Encik tidak menghidap apa-apa penyakit, semuanya stabil dan normal, mungkin encik terlalu stress memikirkkannya....

dan kelmarin ketika aku periksa di IRIDIOLOGY

keputusan yang aku dapat benar-benar membuatkan aku putus asa .....
IRIS ANALYSIS REPORT

1. Kadar toksin dalam badan terlalu tinggi - darah aku kotor
2. Mudah kena alahan kulit - simptom resdung (sememangnya aku ada resdung)
3. Kadang-kadang sakit kepala (ini pun memang aku ada)
4. Saluran pernafasan tidak selesa, paru-paru @ kawasan dada aku selalu sakir especially time pressure and stress aku rasa berat sangat (kerongkong)
5. Tulang belakang lenguh especially time demam
6. prostat lemah (kencing tak puas) ini yang aku paling tak suka.... dah lama dah aku kena
7. Usus genting sempit (daging dlam luka) - buang air besar tak lawas (simptom buasir)

KENAPA AKU YANG DAPAT SEMUA NI! terkadang aku tertanya-tanya adilkah dunia untuk aku


aku semakin botak dari hari-kehari, aku semakin lemah, aku semakin penat..
... aku tak mahu dah terlewat baru terhegeh-hegeh.. usia aku amsih muda, banyak lagi perkara yang aku belum selesaikan

aku tak mahu mati dulu

sorilah... aku semakin takut dan risau... aku hidup, sorang, tinggal sorang, mak bapak jauh, kawn tak ramai..

Thursday, December 17, 2009

Bos PengARAH


Aku semakin bosan bila bekerja sini...

bukan sebab tempat kerja ataupun environment

tapi

sebab

BOS

macam 'haprak'

terkadang aku sendiri pun tak tahu apa yang 'DIA' nak

aku penat dan bosan

apa dia nak semua aku buat

seprti arahan motto harian

'SAYA YANG MENGIKUT PERINTAH'

tapi bila dah siap

'DIA' cakap salah

bukan seperti yang dia mahu

aku tak paham

apakah dia mahu menguji kesabaran aku

perlulah aku melawan BOS

seperti ditempat lama dahulu

aku keliru

Tuesday, December 15, 2009

Emotional Jakarta with YM Planet


See the muddy and pollute downstream of Java main river...
for ur info main water supply for West Java is collected from this river... gulp



View from the hotel balcony.... this picture captured at 7 morning....
the weather surprised nice..... a bit hot but not too cool... just Luv it

Tangkuban Perahu Volcano at Lembang.....
Kat sini kalau sapa yang tak sihat advised tak payah la datang because got strong smell of natural carbait... silap-silap lagi teruk sakit

Kampung Daun Traditional Village

Bandung main shopping district

At Painting and artiste center Mankubowo street, Bandoeng,
i bought 2 pcs abstract painting for cost of Rp500,00 1m x 2m size


Jika mahu boleh saja mengelilingi MONAS dengan menaiki kereta kuda,

aku sendiri pun tak ingat berapa tambang.. tapi yang pasti jauh lebih murah berbanding kuda di Pantai Batu Buruk, Kuala Terengganu hatta di Tasik Titiwangsa. Persoalannya kenapa di Malaysia sendiri tak ada benda macam ni. kenapa kuda hanya digunakan untuk sukan equistrian dan kaum-kaum raja sahaja..... aku tertanya sendirian... :(

















Soekarno Hatta International Airport Immigration Hall

Natrah

Wah Grand Gitu

aku sempat pegi menonton malam jumaat lepas gallery paling atas.. RM25.50 (20% off)
bagi aku memang best.... sure boleh melelehkan air mata untuk sesapa yang ratu air mata especially part manolog antara maya karin, umie aida dan sofea jane.. betul-betul meruntun jiwa...

salah satu teater serius yang aku suka.. props dan set pentas yang best.... aku suka lakonan sofea jane... especially part start dan ending.... betul-betul macam roh kudus.

part maya karim time kat gereja......... baptism

namun mesti ada yang kurang kan.... yang kurangnya tarian dan lagu-lagu ala2 filem hindustan tak boleh layan...






Monday, December 14, 2009

Waterfall Sg. Sendat + emosi sekejap

Dah lama tak dapat masuk hutan, tapi bila dah dapat peluang macam ni memang tak tolak

semalaman di Hutan Lipur Sg. Sendat..... walaupun sekejap tetapi meninggalkan pelbagai kenangan manis dan pahit...

menjadikan aku semakin matang dan mengenali siapakah diri aku...

sekali lagi peluang muncul didepan aku

lebih 10 meter

untouch beauty

clean

jumping

2nd movement

backside view

Perasan semua

cap 3

Picit puting

Melompat

satu ikan.... 4 bapak ikan
REZEKI akan MELIMPAH jika DIBAHAGI...
ILMU akan BERTAMBAH jika DIKONGSI...
KASIH SAYANG akan BERCAMBAH jika DIBERI

jangan KEDEKUT...
JAngan TAMAK dan TAK PERLU BIMBANG...
Jika segalanya hanya kerana ALLAH