Kalamullah

Kalamullah

Tuesday, September 8, 2009

New Offer

Aku baru balik dari interview kerja tadi.... interview yang dah lapuk.. since last year november 09. aku apply kerja online di jobstreet.com kat RB Perunding. pergi interview dengan satu mamat Iran ni. interview almost 1 jam.. terus terang aku memang tak ada pengalaman langsung mengenai design hatta konsultant langsung. siap kena jawab soalan design dalam masa 30 minit. terus terang kosong jer paper tu. yang ada cuma nama aku. satu hapa aku tak dapat jawab.

so selepas lebih kurang dekat setahun interview baru har ini aku dapat kata putus mengenai temuduga aku tahun lepas. aku bekerja dengan konsultan tu dan di secondedkan ke Gamuda Berhad untuk projek Double Track jaga viadust di bukit Merah.. YAHOOO memang teruja aku mendengar penerangan yang berbuih-buih keluar dari mulut paria depan mata aku tadi. bersepah meja dengan air liur dia yang berterabur sana sini. Surprise aku dapat kerja tu....

Gaji tak usah nak cakap la, memang tinggi... kalau kerja 10 tahun baru dapat banyak tu gaji ... mana layak dengan level aku. tapi mungkin dah rezeki aku.... apapun aku utarakan perkara ni kepada kawan-kawan minta pandangan dan panduan. banyak yang advise aku stay je sini dulu...

sebab sekarang ekonomi gwat la, status kontrak, projek sakit, macam-macam lagi la....


tapi setelah fikir habis-habis biarlah aku stay dulu kat sini.... aku target biarlah aku keluar dari sini dengan menggengam segulung ijazah sarjana dan status IR. Encik IR. then barulah market price lagi tinggi dan dihormati orang.


Alasan ini lah yang membutkan aku terus berada dikerusi ini....

No comments:

REZEKI akan MELIMPAH jika DIBAHAGI...
ILMU akan BERTAMBAH jika DIKONGSI...
KASIH SAYANG akan BERCAMBAH jika DIBERI

jangan KEDEKUT...
JAngan TAMAK dan TAK PERLU BIMBANG...
Jika segalanya hanya kerana ALLAH