Kalamullah

Kalamullah

Wednesday, September 30, 2009

Happy Birthday Mr. Zali

Location: Bachelor Place, Serendah
Date: September 12 2009
Belated birthday Mr. Zali sepatutnya saturday last week tapi terlupa.. anyhow selamat hari lahir kat dia semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki dan cepat melangsungkan rumah tangga... amin
Choice of cakes.. diabetisBirthday boy

Cheap present Tadaaa!
Continue the celebration at Bangi Kopitiam, Rawang


Choicing...Mee.. as always nasi lemak
Old Trishow
Down Town Rawang...

Khatam Al Furqan

Event: Khatam Al Furqan Caremony, Highway Planning Division
location : Musollah, Ministry of Works
Date: September 15, 2009

Mungkin inilah pengalaman pertama kali aku melalui Majlis seumapama ini apabila usia ku berada di penghujung 20 an. Menjelang awal Ramadhan lagi telah diperingatkan pepada semua warga highway planning yang akan diadakan majlis tadarus al-furqan sepanjang bulan ramadhan ini dan diakhiri dengan majlis tadarus pada penghujung ramdhan. setiap team akan dilead oleh ustaz.. heheheh ustaz ke dan akan menghabiskan 4 juzuk. team aku bersama dengan dato' K, kena baca juzuk16 sampai 20. banyak tu!

aku akui sememangnya telah lama aku tidak membaca kitab ulung ini, penghulu segala kitab.. terasa diri aku begitu kerdil pebila membelek sehelai-demi sehelai yang peniuh dengan penunjuk dan panduan umat amnusia. Bacaan aku gagap, tidak lancar apatah lagi jika mahu diperkatakan menegenai tajwid dan panjang pendek bacaan, semuanya lintang pukang. Masyallah aku sememangnya teruk . solat entah kemana, kalau bacapun hanyalah surah-surah lazim sahaja, al-fatihah dan tiga khul' .

alhamdulilah berkat usaha BPJ dan kemahuan aku sendiri aku kini telah kembali mempelajari dan mencari sesuatu yang telah lama hilang daripada diri aku..... makna membaca kitab naskah terulung ini.

mudahan tuhan mengampuni segala dosa dan perlakuan ku.. amin


Wishing u guys out there Selamat Hari Raya, Maaf Zahir dan batin

Top ands bottom: Me in silver malay traditional costume

Bunga Pahar
Future.......... hehehehe

Sticky Yellow rice with Rendang ayam as goodies

suke tengok rambut saya..... bukan hak kerajaan

Al-Furqan the last magnificient bible
Surah yang aku baca... cuma 5 ayat tapi besar pengertian
pose...
Hearding...

team mate
Non muslim not to forget.... selamat hari raya

kaki bersimpang

Room mate except white and yellow guys
panas

Goodies bag... purple theme

Gajah Putih VS Hungry

Location : Thailand Food Restaurant at Taman Desa, Old Klang Road (Nama Kedai dah Lupa)
Status: Tasty and exotic local cuisine siam's food i.e tom yam kung, pad prid chicken, deep fry shrimp and etc
attandance: uemrian's and ex-uem

Nak dijadikan cerita, awalnya aku plan dengan zati nak pegi berbuka puasa sesama, nak ajak intan dengan yang lain-lain. akhirnya tak sangka menjadi jugak, walaupun semua dok sibuk dengan keja dan life masing-masing.

tenkiu pada semua yang hadir.. makcik K pun datang jugak......

paling best ada anak fendi ngan zana.... heheheh.. huhuhu nak kawin nak anak... sapa nak kawin ngan saya.. jom











Wednesday, September 9, 2009

Iftar with Minister

Isnin petang, di Dewan Tan Sri Mahfooz Khalid, tema ceria di hari raya

Brian

Syaseeeeeeem

Mee

Safwan

Belalai

Wanita

yang baju putih elinbungkus ym id dier

Wanita lagi

Belalai lagi
REZEKI akan MELIMPAH jika DIBAHAGI...
ILMU akan BERTAMBAH jika DIKONGSI...
KASIH SAYANG akan BERCAMBAH jika DIBERI

jangan KEDEKUT...
JAngan TAMAK dan TAK PERLU BIMBANG...
Jika segalanya hanya kerana ALLAH