Kalamullah

Kalamullah

Friday, August 7, 2009

Studio One Cafe

Mengikut perancangan asal, malam semalam aku nak masak di rumah, lauk dan bahan mentah yang ada kat dalam peti dah hampir nak busuk dah, lazimnya aku akan buat grocery 2 x sebulan, aku akan membeli semua barang untuk stok dua minggu. bila dapur tak berasap, stok barang sediada kena buang keluar, nak expired dah

Yang masih ada dalam freeze, ayam satu ekor, daging import 1kg. semuanya aku sejuk bekukan.. biar tahan lama.. jam 6 petang aku dah sampai ke rumah dari pejabat. keluarkan ayam dari freeze untuk defros... cadangnya nak buat sup ayam ke apa ke.. jam 6:30 sedang aku melayan cite drama melayu yang penuh dengan lakonan di tv, Z call ajak temankan dia pegi ke opis nak amik dokumen tertinggal. dia merayu-rayu, aku ok jer at last, walaupun asalnya aku tak nak keluar langsung malam tadi.

sebagai habuan dan balasan diatas penemanan aku, Z nak belanja aku makan, tak jadilah aku memasak malam tadi.. dia nak ajak pegi makan kat studio one cafe (http://www.studiocafe.com.my)kat/ wangsa maju (dekat dengan carrefour) cafe bumi yang abru bukak by Zahid si penyanyi AF tu. aku tahu cafe tu dekat wangsa maju aja, selebih nya memang aku tak tahu langsung. Call member opis, dia mungkin tahu sebab dia stay kat area wangsa maju jugak. dia cakat dekat dengan rampai business park... cari punya cari akhirnya yang jumpa, station one cafe.. kopitiam apek kong si kong... alahai.. penat pusing-pusing mencari lagi, last decide nak pegi makan steambout kat ChengHo.

Baru ajer nak amsuk kedalam Cheng Ho, ternampak cafe yang menarik ket sebelah kanan Cheng Ho.. alamak dah jumpa studio one cafe milik Zahid Af. kedai cantik tapi orang tak ramai, yang ada pun cuma orang melayu.. tiada bangsa lain pun. tak pe kita try dulu, gimme STUDIO started plate, macam dekat bawah ni.

Studio starter plate : RM18.00
(3 pcs fried chicken, salad, samosa cheese, BBQ potato) = rasa hampas

Harga makanan dan minuman kat cafe ni aku kategorikan sebagai mahal.. ala-ala kedai 5 star... i just minum 100plus RM3.60 mahal kan. bila makanan sampai, persentation food cantik, tapi rasa dia hampas, sedap lagi hampas kelapa.. ayam goreng yang aku rasa dia amik dari dalam ayam goreng ready amde tesco takpun giant, salad yang entah hapa-hapa entah, sos amende entah masam nak mampus. sebab dah order aku dengan Z habiskan jugak... masa nak pegi bayak i sound kat waiter anout thir food. taks edap, macam tak nak meniaga, tipu costomer dan makan erzeki tak halal. klu tak pandai nak masak jangan la berangan nak meniaga. dan akhirnya aku tahu kenapa kedai zahid yang ala-ala tak ebebrapa nak glanour i tak ada orang langsung.....

thats the answer aite..!


diatas: salad yang entah hapa-hapa entah

Diatas: sos cap ayam apa la yang dia pakai, salad pulak macam sayur yang dah busuk... macammana la diaorang ni meniaga

No comments:

REZEKI akan MELIMPAH jika DIBAHAGI...
ILMU akan BERTAMBAH jika DIKONGSI...
KASIH SAYANG akan BERCAMBAH jika DIBERI

jangan KEDEKUT...
JAngan TAMAK dan TAK PERLU BIMBANG...
Jika segalanya hanya kerana ALLAH