Kalamullah

Kalamullah

Monday, June 2, 2008

New Week, New Emotion, New Trust, New Energi

Yeayeayyyy.... juz entering june, means that already half year hv pass.. apa yang aku penuhi separuh tahun nih? nothing? hanya sekadar memperabiskan duit aku.... kerja nothing much change... same aja, dikerusi dan meja yang sama..semua perkara yang sama... masih dengan kawan baik yang sama, dan bakal bini yang sama..cuma kawan-kawan bersosial ajer yg dah semakin aku tinggalkan... tiada lagi voleyball apatah lagi jalan P.Ramlee mahupun heritage row.. biarlah yang muda-muda pulak mengambil alih tempatku... mungkin lebih selesa begini, mendekatkan diri kepada yang maha esa melalui alam semula jadi.. being trekkers....
harapan biarlah separuh tahun yang kedua nih membawa seribu kebaikan dan kedamaian buat aku, kawan-kawan yang baru dan yang lebih memahami keperluan emosi dan perasaan aku....
Ya! paling tidak separuh tahun pertama ini, aku telah menjejakkan kai ke rumah Allah sekali lagi, seperti yang dijanjikan Nya.. setiap yang menziarah kerumahnya dengan hati yang rendah akan berolah rahmat Nya. entahlah mungkin aku antara seorang yang sedikit mendapatkannya.. bahkan rezeki ku sejak pulang ini semakin murah, dapat few ofer keja oversea, dapat beli umah, dapat life partner, hepi, tak moody like past years and more bersyukur dengan apa yang tuhan berikan pada aku.
nantilah kalau ada masa aku masukkan pasal rumah baru aku yang dalam proses nak renovation ni. rumah kecik aje tapi berjiwa besar... tak kisah lah rumah kecik yang penting atas nama aku.. bukannya menyewa macam kebanyakkan orang lain yang melawa je lebih dalam majalah ID mahupun anjung seri. dalam proses design lighting system, wall & floor tile colour matching and furnitute survey...excited gila babes ni.. lebih excited dari mula2 nak beli keta dulu...

No comments:

REZEKI akan MELIMPAH jika DIBAHAGI...
ILMU akan BERTAMBAH jika DIKONGSI...
KASIH SAYANG akan BERCAMBAH jika DIBERI

jangan KEDEKUT...
JAngan TAMAK dan TAK PERLU BIMBANG...
Jika segalanya hanya kerana ALLAH