Kalamullah

Kalamullah

Thursday, June 26, 2008

Monolog Lagi

Aku tak paham betul lah, asyik-asyik makhluk tu saja yang nama dok naik terpampang disana sini. aku bukanlah mengharapkan apa-apa sangat pun cukuplah sekadar kesederhanaan dan keadilan yang sama rata. kalau semua peluang dan lubang-lubang di bagi dekat makhluk tu sorang saja, memang lah lama-lama dia makin bagus. tapi apa yang akan jadi kat makhluk lain yang macam aku nih.. makin dungu dan bodoh.. berdiri statik ataupun hanya sekadar berpusing 360 degree disebalik kerusi buruk nih.
dengan increment yang macam sial, memang tiada apa yang boleh dibanggakan dengan tempat yang aku setia selama ini, macam-macam peluang obesea yang aku reject... ALDAR, Kelly Eng, hadus semuanya aku tolak dengan harapan dan doa masih ada ruang yang lebih baik dalam hidup nih... entahlah increment yang kurang dari RM200... apa yang aku boleh buat, tak ada apa-apa kan... jagi bulanan dah lah kena tolak RM500 for next 12 month... nak makan apa aku.....

No comments:

REZEKI akan MELIMPAH jika DIBAHAGI...
ILMU akan BERTAMBAH jika DIKONGSI...
KASIH SAYANG akan BERCAMBAH jika DIBERI

jangan KEDEKUT...
JAngan TAMAK dan TAK PERLU BIMBANG...
Jika segalanya hanya kerana ALLAH