Kalamullah

Kalamullah

Friday, March 7, 2008

Last Day.....

Terasa hari nih seolah-olah lambat betul bergerak, walaupun aku sampai ke opis shimizu nih dalam jam 10 tadi.. tapi sampai setakat ini baru haya ijam jam masa berdetik. tiada apa yang tertinggal lagi disini... pengalaman dan kenangan yang tak beberapa indah untuk ku ingati dan kenangi... semuanya telah selesai kudeletedkan dari kotak ingatan pc nih... takut-takut orang atas check mana aku pergi merayau-rayau (www lah)... mane-mane software pirates yang aku install semua aku buang abis... sehabis-habis mungkin aku buang, takut nanti lain pulak yang jadi.. aku bukannya pandai komputer sangat. buang mana yang aku nampak ajer.. yang tak nampak memang aku x bleh nak buang.
ingat hari nih aku nak balik kampung.. tapi tak tahu lagi sebab malam tadi aku dah kuarkan RM160 bayar duit umah... terasa macam kopak lah pulak... klu aku x balik apa yang aku nak buat malam nih. lepak ngan geng2 voleyball..oh tidak sama sekali.. merosakkan diri aku yang sedia rosak nih lagi adalah.. nak wat apa ha? g tengok wayang.. nak g ngan sapa? rahimi?? dah 3 malam berturut2 aku kuar ngan dia.. lan tah dia bz ke tah ade apoinment ngan awek dia? rish? mesti melepak ngan BF dia? zaidah? good idea gak 2? ataupun aku lepak kat umah je malam nih? sok siang g wall climbing kat USJ... main satu hari RM20. masalahnya si bard tu boleh ke nak kuar ngan aku.. marah plak bini dia nanti... susahlah klu camni. nak g hamik nick x malam nih pun aku x tau.. malas lah nak kuar kul 3 pagi... tu time aku tengah dok syok tido 2... tak pun petang sok g mandi ayo terjun kat pangsun... gud idea gak 2... ahad ikut kaka teh g makan kenduri sepupu jauh aku kat sungkai.. hahahaha set tu program minggu nih.. malam nih lepak umah, masak-masak layan tv, sok g mandi ayo terjun ahad ikut kakak g kenduri.. best-best best...
petang nih x yah g gym dah.. balik umah tuka baju.. nak keta g terus tasik permaisuri g joging kat sana sampai jam 9 malam.. balik singgah pasar beli dating wat daging goreng malam nih.. best gak 2... klu x bleh tido gak call zaidah ajak kuar lepak kat JY.. tu plan arini lah.....
aku aku view kat tenat lately... bayak gak keje 2 bagus tengah dok advertise.. tapi semua nak pakai seurgent mungkin... tu yang jadi masalah tu. aku dengan macam plan travel tahun nih minggu depan jakarta dah tu plak hanoi then cont wif umrah... stat bulan 6 nih rileks la sket sambung blajo kat uitm,,,, bulan 12 g cuti skali lagi kat bali ngan rahimi.. duit pun dia tak bayo lagi.. hmmmmm.
malam tadi g lepak kat jusco kepong..ade j card day... memang beso jusco tu tapi brand baju yang cari 2 tak ade... melepas lagilah baju yang aku nak... aku ade g try baju kat zara made in portugal... mak aih..sedap nak mampus... outkit jacket.. dengan lining satin.. sedap yang sesungguhnya lah.. tapi RM499 nak mampus bayo lah nanti klu aku swap kad plastik aku.... so at the end malam tadi beli nasi lepak 70c dua bungkus and ayam goreng satu.. wat makan kat umah....
seingat aku lah sapanjang aku dok kuar ngan rahimi and sepanjang dia dok teman aku g jalan2 and soping tak penanh aku tengok dia kelebek2 baju.. sungguh memang x penah.. pelik r dia 2... then dok pakai benda yang sama.. bukan nya aku nak dia pakai barang yang mahal2 tak perlu semua 2.. cuma pandai2 lah oter sket..supaya namapak lain hahahah....
aku dah makin melalut nih.. tunggu si mustafa datang sini lah nak pindahkan komputer sesama ke HQ.. tensen r... bab kene pindahkan pc aku kene buat sorang2... mase pakai x ingat pun... bahrin, sharif semua sama.. bahrin dah tau nak cuti pindahkan lah cepat2 ni tak semalam wat bodo je.... then aku lah yang kene susahkan diri pindahkan pc korang... mustafa janji kul 1030 nih dah dekat kul 12 dah x sampai2 laie..kate dia still sangkut kat imigresen subang... tah apa yang sangkut aku pun x tau....

No comments:

REZEKI akan MELIMPAH jika DIBAHAGI...
ILMU akan BERTAMBAH jika DIKONGSI...
KASIH SAYANG akan BERCAMBAH jika DIBERI

jangan KEDEKUT...
JAngan TAMAK dan TAK PERLU BIMBANG...
Jika segalanya hanya kerana ALLAH