Kalamullah

Kalamullah

Thursday, March 13, 2008

Kembali Meriah

Hari nie... opis tingkat tiga nih dah kembali meriah dan berbunyi kembali, staf-staf yang aritu bercuti pilihanraya, dah pun mula menunjukkan muka masing-masing.. seperti hari-hari yang lalu, permulaan harian dimulakan dengan isu-isu pilihanraya yang masih panas dan sensasi... dua orang senior politician opis pun dah ada dah.. apa lagi bergemalah opis nih dengan suara takbir... yang ini kate yang 2 tak betul, yang tu kate nih tak betul.. bagi aku amasuk telingan kiri keluar telinga kanan.. not my business..



nampak gayanya terpaksalah aku menghentikan lakonan aku yang terdahulu 2.. cukuplah, try dapatkan job baru... tu drawing surabaya highway menimbun atas meja... studi betul2... then hopefully klu semua ok terbang lagi g site survey kat jawa timur pulak..sukelah



Mr. Ong pun dah balik dari Jakarta..dan seperti yang dijanjikan..dia belikan aku keychain jakarta jugak akhirnya. bertambahlah koleksi key chain aku kat umah..tak tau nak gantung kat mana lagi... then bila tengok muka Mr. Ong terus aku teringankan trip gunung angsi minggu depan... aku nak join tapi that day aku kena fly ke jakarta,
Key Chain from Jakarta
so terpaksalah aku arranged lain kali nampak gayanya... tapi memandangkan Yin Damansara kate dia nak ikut sekali trip next week. so kenalah aku infomkan pada Mr. Ong yang ade team luar nak join sekali... green light dah dapat.. tinggal nak war-war kan aje... next trip nampaknyer terpaksalah yip jadi sweeper aku...

Semalam aku kuar opis agak awal, lebih kurang jam 2 petang.. terus gerak g borders kat Mutiara damansara, cari novel baru.. takde pun novel best yang aku jumpe... at the end buka magazine car.. then tertarik pada sticker satu kereta 2.. then ape lagi terus call bard klu dia tahu kedai2 yang boleh wat sticker kereta.. at last jumpe jugak kat klang.. petang 2 jugak aku redah hujan leat pegi wat sticker kat sana.... sampai sana view dia nyer design dekat sejam jugak.. then buat booking hari jumaat nih datang wat dekat situ...tengoklah minggu depan hasil sticker idea aku kat keta.... nyumnyumnyum... harga ok je aku rase... harap-harap puas ati lah agaknya..

ni gambo trip gua tempurung dan lata kinjang last two week yang aku amik kat linda and namri semalam (credit to yip, coz guide aku ke opis dia)... memang cantik, bulan 12 nih aku arranged sekali lagi trip ke gua tempurung.. tapi targat kali nih tengok nature cave waterfall pulak

___________________________________________________________________



Gua Tempurung, Gopeng


View dekat exit platform









View kat Alam Gergasi (gergasi???)



Trekking Team @ Batman eyes



Peninggalan Parti Komunis Malaya PKM sebelum Merdeka


Sparkling Quartz Stone



Wind Cave



Nature Stalagmite




South Exit


Stalagmite








Sejuk so resfeshing



one of the fantastic view


_____________________________________________________________




Lata Kinjang Tapah

James Brooke eating rubish



excited nak mandi manda


Overall view of lata Kinjang



No comments:

REZEKI akan MELIMPAH jika DIBAHAGI...
ILMU akan BERTAMBAH jika DIKONGSI...
KASIH SAYANG akan BERCAMBAH jika DIBERI

jangan KEDEKUT...
JAngan TAMAK dan TAK PERLU BIMBANG...
Jika segalanya hanya kerana ALLAH