Kalamullah

Kalamullah

Tuesday, March 4, 2008

kembali ke dunia yang asal

Nampak gayanya dunia rileks aku kat opis shimizu nih dah nak berakhir dah, tender pun dah submit pagi tadi, ikut-ikutkan stat dari pagi esok memang dah aku kena lapor diri kat opis hq balik. tapi memandangkan ada keja yang belum disiapkan lagi (keje compile file n kemas desktop ue yang lembap nak mampus 2) maka diishtiharkan kami semua akan berkampung dekat shimizu sampai akhir minggu nih yakni jumaat nih. nampaknya aku masih ada waktu tak lebih 72jam untuk mendownload apa-apa yang patut aku download. aku plan nak download sebanyak mungkin 300 spartans workout training... nanti bleh aku praktiskan kat gym... hahaha target baru nih..mengikut cara yang betul. APA YANG AKAU DAPAT SEPANJANG 60 HARI BERKAMPUNG KAT SITU tah aku pun tak tau, asyik buat menda yang sama method statement, execution plan, temporary construction work....huagh tak berkembanglah skill aku..aku nak wat tunnel.... bukan nak wat jalan..... huhuhuh. balik pois petang tadi atas meja cik din dah ada drawing projek surabaya highway, arghh ni kene balik hq cepat2 get involved ngan projek 2..untung2 bleh travel g indon lagi..lepak 5 star hotel.. all company payable.. bvest 2.. surabaya city of culture and indon people yang best.... uyun terpaksa lah ko jadi guide aku kat sana lagi... akhirnya terkeluar ngan syawal lagi... termungkir janji pada diriku sendiri... tapi takpe kuar tadi pun berniat baik..nak kompomkan kativi yang diarranged kan jakarta ujung bulan nih.. abang shark tetap nak g bandung..jauh 2.. aku rasa..tapi takpe lah 1 lawan 7 memang lah kalah.. takpe sebab tujuan aku ke indon kalipun nak ziarah uyun 2 je yang sebenarnya..soping 2 tak lah sangat.. sebab nak spend duit untuk umrah n vietnam.. then bulan 6 ni pulak aku nak sambung belajo plak.. arap2 applicationa ku kat uitm tu success lah... jadi student lah pas nih...




minggu lepas aku tersoping lagi... dah plan ngan rahimi nak beli baju kemeja putih je, brand cap ayam asalnya..akhirnya camnerlah aku bley masuk butik zara..akhirnya melayang gak rm250 seluar slack and kemeja putih...cantik memang cantik..tapi sakit nak membayar utang kredit card aku lah... pas2 g tengok movie anak.. leh tahan takut gak... cite melayu paham2 jelah level dia kan..very d stereotipe.. selmat malam 2 rahimi belanja movie n makan kat chili... CHILI hahaha dah setahun aku tak menziarah tempat 2... time kasih amy..sayang awak... mamam triple play.. yang sememangnya menjadi kesukaanku sejak dari ku mengenali chili lagik...




yang aku agak tak beberapa nak seronok sangat minggu lepas plan nak g gua tempurung.. mula2 memang aku excited, tapi sehari sebelum nak g 2.. dah rasa cam x beberapa nak best.. sorang tarik diri..biasalah dengan seribu satu alasan.. tah betul tah tidak aku tak tahulah sekurang-kurangnya diaorang ada alsan untuk menarik diri... walaupun pada asalnya aku bukanlah organizer, tetapi aku tepaksa menjadi bidan terjun yang membidani pompuan nak bersalin (lebih kurang cam 2 lah).. tapi alhamdulillah peserta yang join tetap melebihi bilangan minimum yang sepatutnya aku tiga orang amy and lan bro yang baru aku kenal sebulan 2 dan yip bukit tabur bawak 4 orang membe seimpian wan join skali....



apa yang aku dapat simpulkan gua tempurung memang fantastic mister lobah-lobah.... keajaiban alam ciptaan tuhan... view dalam dia memang betul macam filem lord of the ring (serius) takut-takut jugak aku terjumpa monster or gandolf... dan kitaorang plan nak pegi situ sekali lagi dalam bulan disember.. dengan geng-geng yang sama. sebab kate guide kiteorang disember musim hujan so dalam gua tu ade waterfall... aku kolam... memang aku excited gila nak g situ semula... aku cam biasalah klu bergamba memang tak hingat.. kena pulak geng yip tu ade profesional photographer.. aku apa lagi menjadi fulltime cave modelll.. nanti aku attachkan pic 2 kat sini.. belum g hambik kat diaorang lagi.myb dalam minggu depan kot.. aku bawak kamera.. tapi bateri kamera aku kong..sebab masuk tempat basah.. maklumlah kene merangkak... bateri rechargeble memang x tahan weather lembap... gua tempurung memnag best..best....best.. trip 4 jam dengan bayaran RM22 memang berbaloi gila.. penat tu normal lah aktiviti outdoor, nak kena ajak ewan budak nomad g sekali bulan 12 nih... klu bleh wat wall clim sekali g summit gua tempurung tengok ular sawa putih.. klu aku berani la..


ni aku tengah tunggu jam sampai kul 10 malam nak jumpa rish kat old town white coffe kat OKR yang baru bukak 2.. tah tetiba je dia terexcited nak jumpa aku.. mesti begaduh lagi nagn BF dia lah 2. aku lah yang sekali lagi menjadi pendengar setia rancangan luahan jiwanya... takpe sebab dalam kul 11 nanti dia kena temankan aku g uptown aku nak g beli jaket burberry lah.. skg ni musim ujan sejuk tul. takkan nak datang opis pakai blazer plak.. nampak mcm poyo lah pulak.. besut cakap dalam rm70 oklah 2 harga dia.. tengoklah klu jap lagi ada yang cantik bleh lah kau rembat satu...

minggu ni plan nak balik kampung, mak cakap ade sepupu aku kawin.. kawin lagi kawin lagi.. bilalah nak sampai giliran aku berkawin... memelih sangat kot, memang pun.. mesti aku nak yayng fit taste aku... masim mencari lagi nih.. kene gigih berusaha.... yeahhhh

No comments:

REZEKI akan MELIMPAH jika DIBAHAGI...
ILMU akan BERTAMBAH jika DIKONGSI...
KASIH SAYANG akan BERCAMBAH jika DIBERI

jangan KEDEKUT...
JAngan TAMAK dan TAK PERLU BIMBANG...
Jika segalanya hanya kerana ALLAH