Kalamullah

Kalamullah

Monday, March 17, 2008

Just another 72 hours

Hari baru di minggu baru lagi, menghitung waktu just about another 72 hours untuk meneruskan impian jalan-jalan aku. Jakarta destinasi kali ini... masalah yang aku dok tengah pikir sekarang adalah budget untuk aku spendkan disitu.. plan asal dalam 1 juta rupiah, tapi nampak gayanya macam tidak beberapa nak menjadi aje... aku plan nak beli kasut renoma yang tak ada kat malaysia nih dengan baju keja untuk bro Zaidi... tu dah habis dalam RM300. kalau jadi ke Garut, Bandung, mahu melayang RM200 lagi untuk jaket kulit pulak.. tu tak termasuk kain batik mak aku dan lain-lain yang dikirim oleh rakan-rakan yang hanya tahu memesan sahaja... duit tak bagi pun..

Currently organizer cakap semua hotel kat Bandung fully book, actual x tak fully book.. full untuk accomodation yang macam hotel dan ade seperate accomodation. tapi kalau backpackers accomodation still available lagi, bersepah-sepah kat Bandung tu, tapi bebudak tu yang tak nak pulak. tak selesa katanya... takut orang nampak!! malu!! tak paham betul aku... tapi kalau masa ade kat sana diaorang buat perangai, straight forward tanpa kompromi aku akan terus buat hal aku sendiri, silap-silap aku call saeful pergi tumpang lepak kat umah bapak dia yang besar kat kota Bekasi... pickup pakai Jaguar lagi.. hehehe tu lah untuknya bekawan ngan anak orang besar Jakarta nih. Tapi harap-harap saeful tak ajak g clubing lagi la, cukulah dah tak larat aku nak wat dosa kat situ, lagipulak bulan depan aku nak g umrah, takut lah pulak rasenya balasan dari tuhan nanti.

So tanak pening-pening kepala, aku bawak je RM1000, mudah cerita and backup, credit card RM10k.... manalah tahu kot-kot tersoping baju batik pak Harto ke Pak Bambang ke.... Lupe pulak cuti hari Jumaat aku x apply lagik, petang rabu ni la baru aku apply.... guna unrecorded leave SPWTP 3 hari tu. kompom bos mesti approved punye, kalau tak approved pun nak buat camne, mase tu pun aku dah ada kat jakarta dah... jakarta jangan lah kau hujan waktu tu...

No comments:

REZEKI akan MELIMPAH jika DIBAHAGI...
ILMU akan BERTAMBAH jika DIKONGSI...
KASIH SAYANG akan BERCAMBAH jika DIBERI

jangan KEDEKUT...
JAngan TAMAK dan TAK PERLU BIMBANG...
Jika segalanya hanya kerana ALLAH