Kalamullah

Kalamullah

Wednesday, February 6, 2008

:TIOMAN:Mimpi Hanya Terus menjadi MIMPI::

Izad memang macam hanjing koraizin perangai dia, dari since week aku dok keep asking dia kompom ke tak tioman nih.. dia reply k jangan risau semua ok jer.. ditanggung beres, jangan risau izad kan pernah keje kat sana, selok belok date and schedule ferry semua izad tau.. kata-kata tu lah yang membuatkan hati aku kembali pans ditika dan saat ini.. manakan tidak sepatutnya malam nih aku akan berada dalam bas transnasional untuk trip ke mersing.. dan seterusnya melalui angin bersepoi-sepoi bahasa untuk pelayaran 5 jam ke pulau fantasi (fantasi ker??).. tioman lah 2... semalam setelah aku puas menyelami dan membayangkan saat ku berjemur separuh bogel kat tepi pantai yang putih lagi bersih beserta air laut yang jernih lagi berkilau.. tetiba aku dapat mesej dari phone 016 aku "" BERITA SEDIH' TIOMAN CANCEL TIKET FERI 5,6,7 FEB ABIS"" Bagai nak mengamuk aku rase, abis jugak RM5.00 kredit phone aku berleter kat Izad... frustrated gila aku rase.. selamat si lan tak kompom nak ikut, kalau tak.. malu besar lah aku... pasni aku kene lebih berjati-hatilah... g travel baik aku sendiri yang arranged, jangan harap pada budak yang konon-kononnya hebat ngan life backpackers padahal baru sejam dua berjinak-jinak.. ini pengajaran hebat buat diriku wat masa nih... Tioman-tioman akhirnya terus menjadi mimpi dan igauan dalam mimpiku... dragon horn.. yang akan terus bersemadi dalam lubuk mimpi-mimpi seramku dimalam hari...
Seterusnya. memandangkan cuti CNY yang memang panjang dan cukup padaku untuk membuat aktiviti yang sewaktu dengan minatku... aku plan nak wat caving kat gua tempurung... tapi takde respon pun... myb sebab last minute kot.. takpe lah aku postponekan lain kali.. last palan klu aku rajin aku g explore singapore naik bas malam nih atau paling lambat pagi esok.. sorang2 lagi lah nak wat camner.. dah kate lonely means freedom... (tag line aku).. paling nazak pun aku naik keta aku balik kampung jer, lepak2 ngan orang tua aku tuh..
tioman-tioman tinggal mimpulah lagi...

No comments:

REZEKI akan MELIMPAH jika DIBAHAGI...
ILMU akan BERTAMBAH jika DIKONGSI...
KASIH SAYANG akan BERCAMBAH jika DIBERI

jangan KEDEKUT...
JAngan TAMAK dan TAK PERLU BIMBANG...
Jika segalanya hanya kerana ALLAH