Kalamullah

Kalamullah

Wednesday, February 13, 2008

Hari Baru Lagi....

Alhamdulillah akhirnya demam aku tak melarat sampai kehari nie, klu tak teruk la aku kene ponteng keje lagi.. nilah akibatnya makan tak baca bismillah.. hehehe, teruk betul sakit perut aku sampai demam jadinya.. nak dijadikan cerita aku makan banyak sangat lokan yang akun pegi cari sendiri ngan adik aku kat sungai wangi( wangi kejadah mende lebih busuk dari kandang babai), ada dekat sekilo aku makan, siap meratah-ratah lagi.. benda free mau tak pulun aku makan. nyesal sungguh.. taubat tanak makan sekilo lagi, seratus-dua ratus gram cukup lar.. tapi pengalaman mengaut lokan memang tak bleh dicari ganti..memang best sampai abis sebotol dynamo nak ilangkan bau busuk..

Gigih menangguk hasil

lepak lepas penat mengaut lokan
Sekawah Hasil Tangkapan

minggu lepas antara minggu yang tak best aku rasa dalam permulaan tahun nih, since dari awal minggu lepas lagi semuanya kurang menghepikan aku, dari keja yang menimbun-nimbung.. tak tau lah aku bila nak siap, hari-hari asyik perbetulkan benda yang sama, kene marah ngan rang atas pasal internet biz, kawan semua lari tanak pick-up call aku... plan pulau tioman cancel, singapore yang tak menjadi, kene marah dengan my mom, bosan stay 2 hari CNY kat kolumpo sengsorang, kunci tinggal dalam keta, duit melayang.. macam-macam kalau nak tulis memang tak cukup nih... pendek kata memang meletihkan minggu lepas. tapi selamatlah dalam bosan2 malam ke 2 CNY 2, lan ajak g watching movie kat pavilion. memang bosan mereng sampai aku layan 2 movie continue... meet the sartan ( suke sampai hilang sekejap bosan aku)
and john rambo, (dari nak terkentut sampai tak jadi nak tekentut langsung).. huhuhu bosan kembali menguasai diri... pagi jumaat aku tak tahan dah terpaksa lah aku balik kampung lagi, aku bangun pagi kul 7 dengan tak mandi n gosok apa yang patut aku terus drive balik kampung, ikut jalan kuala selangor..
Kat Sekinchan Nih
selamat tak banayk keta.. aku drive exact 3 jam.. kul 10 sampai lar kat umah, sampai2 jer terus wat ape yang patut (menggemukkan perut). siapkan projek aku yang tertangguh dari minggu lepas, kira ari 2 aku dok umah jelah, tadak menda2 lain yang aku buat pun... next day sabtu aku tak tau nak wat pe, jadi memandangkan azmi kawin ari 2dan aku sendiri pun dah bosan yang maha azab, aku gigihkan diri jugak g sungai petani sorang.. semata nak g makan nasik minyak dia... bebaloi beb memang sedap pun.. anak tunggal la katakan..so kenduri pun memang grand la makanan dia, gulai nangka, rendang daging, gulai rebung, ayam goreng rempah..pergh 2 yang paling sedap sekali.. sampai skang nih aku teringat-ingat lagi...azmi cam dulu la jugak, muka tak berubah pun still friendly, cuma nampak boroi sikit jer... tak wat sanding2 pun... x baik menunjuk2... otw balik aku tak tau apa lah yang malang sanagt nasib aku, aku balik ikut jalan luar dari sp ke perai, konon nak cepat nak tak nak masuk highway, tapi tapi jem plak sebab ade racing le tour de langkawi.. kul 5 baru aku sampai kat plaza tol bukit tambun, nak dijadikan cerita aku g toilet, kunci keta aku tertinggal kat dalam.. mase 2 keta auto lock... bala... kul 9 malamk baru mekanik datang, pancing point lar apa lagi.. terkopak sikitlah stripkat tingkat depan.. kul 12 baru selesai..melayang RM120... huhuhu. nyesal pun ada gak..tapi nak wat camner bende dah jadi.. aku balik kl pagi senin 2 jer.. sampai kl pun masuk opis dah lambat dalam kul 9.. hehehe

malam kelmarin aku pegi buat call lagi, memang macam sial kene layan dengan jiran rakan sepermainan waktu aku kecik-kecik dulu, belum abis lagi aku cakap. dia diskonet memang kurang hajau betul... jiran aku 2... barua sial. sentap gak aku bile dia wat cam 2 kat aku, mase aku jumpe kat umah dia amik phone no, ok jer dia cakap.. tetiba malam 2 jadi lain pulak.. mungkin datang bulan kot, orang pompuan lar katekan.. heheheh.. wat mase nih, aku wat jer ape yang aku temampu.. list prospect aku pun dah makin berkurang dan terus berkurang.. tak tau camner nak buat lagi, bulan ni pun aku tak beli apa2 barang lagi.. list barang 2 dah ada dah.. cume belum puchase lagi la... bayak kek je.. muah muah muah gemuk balik lah jawabnya... 4 HOM malam nih cuma 5 prospect yang bleh attend, farish msg td cakap tak jd dtg, demam katenya.. paham sangat lah aku.. alasan yang dah biasa aku dapat.. so tinggal lagi 4, as pun belum tentu lagi.. perangai pondan cam2 lar half-half, lagi 3 orang tu aku yang kene bawak pegi sana.. memang susah lah wat mede nih, especially orang yang tak ramai kawan macam aku.. huhuhu :(. malam tadi aku invite sorang membe aku, tak sangke plak dia mcam interested tp tak leh datang malam nih, nak g swimimng katenyer.. buat-buat percaye je lah...

dah lupe dah ape yang patut aku tulis dah.. ni lah klu dah banyak makan semut kecik-kecik dulu, malam tadi mase hom meeting juz 2 orang prospect aku je yang datang... macam biasa lar..lepas discusion semua orang interested, tapi bile tanye nak join ke tak.. jawapan yang same je aku dapat nak tengok ko nyer succes dulu.. F**K tul lar.. dah la pegi aku pun kene pay RM5.. bayak tu, parking RM4, SMART RM2, Minyak RM10 campur tu ini tajk habis kat RM3o.... duit dah stat abis banyak dah..tapi akaun no masih cam 2 lagi.. barua lar keje nih... tu belum aku ngungkit pasal kredit aku yang dah habis belambak2..macam air mengalir je aku rase.. mlam nih ade apoinment cume kul 11 kat area ampang, sempatlah aku pegi swiming dulu, dah lama aku x pegi swim..best nyer.. dan yang pasti hujung minggu nih sekali lagi aku melalui minggu yang letih dan bze..weekend leadership seminar..kat menara PGRM... wat masa nih aku macam kera sumbang cuma sorang-sorang je pegi..takpe nanti cari kawan kat sana jer.

No comments:

REZEKI akan MELIMPAH jika DIBAHAGI...
ILMU akan BERTAMBAH jika DIKONGSI...
KASIH SAYANG akan BERCAMBAH jika DIBERI

jangan KEDEKUT...
JAngan TAMAK dan TAK PERLU BIMBANG...
Jika segalanya hanya kerana ALLAH