Kalamullah

Kalamullah

Tuesday, February 5, 2008

First Down Line IBO

Alhamdulillah akhirnya.. berhempas-pulah kesana kesini, berjaja dari rumah ke rumah, menebalkan muka, menghabiskan kredit aku, direject, dikelentong oleh nama-nama yang mengaku akan menyaport apajua yang aku buat.. akhirnya baru sorang yang joint... btw satu permulaan yang menggembirakan aku jugak... plan asal rahimi, remy, nizar and alvin.. tapi wat masa nih nizar jer yang baru joint.. arap-arap lepas raya cina nih remy bleh join lah pulak..then rahimi... doakan lah untuk aku...

aku target pulangan yang dijanjikan tu untuk tempoh matang 6 bulan ajer.. nampak cam plan 4 bulan tak menjadi jer, nak melobi abang and adik aku pun tak berjalan-jalan lagi... mungkin lepas aku balik tioman nanti kot.. sekarang nih buzy sikit lah dengan life aku yang macam2 hal..

semalam g gym biasa2 jer.. tak ramai sangat orang pun.. ade lah budak geng tengahhari yang join... total dalam 7 orang oklah then nothing kan.. plan asal lepas anto ikan terubuk masin kat umah kaktih nak g lepak-lepak ngan farish kat white coffee taman kosas.. tapi at the end dia pulak yang ada emergency.. tak tahulah megency mende.. kol nizar jak g merewang2 kat bukit bintang, g tengok orang cina soping2 nak raya.. sampai2 tak ada ape pun yang meriah yang bersepah orang arab yang menyemakkan pemandangan and budak2 melayu yang rosak akhlak menari tahhapa-hapa kat depan lot10.. budus... memalukan..

niat asal nak g amik view tanglung kat area 2, tapi x ade banyak pun yang aku nampak.. ni few pic yang tak berapa nak best 2.


Pagi nih sepatutnya ada meeting pasal selangor pahang water transfer project nih.. ngan bos besar dari HQ.. tapi nampak gayanya macam jadi meting lain jer, bos g join ngan team jepun gebang2 kat table depan.. aku tengah berdoa dengan penuh ketaksuban nih supaya meting x jadi.. kalu jadi jenuh lah aku nak menjawab banyak menda yang tak siap lagi... si brother t=qaqc pun ade kat sini tengah tanyer pasal outdoor activiti aku.. nak join sekali lah 2.. bunyi 2 memang lah macam best tapi tah lah samada aku boleh join ngan orang UE ni pun aku x tau lagi.. dia ada ajak aku buat caving.. aku x janji tapi aku akan usahakan untuk aranged ngan gua tempurung nyer agen dalam bulan mac nih.. klu jadi adalah 2.. kalu aku malas nak aranged nasib korang lah... btw jadual aku memang padat sampai akhir bulan mei nih, minggu nih aku pegi tioman buat lesen scuba, bulan depan pegi jakarta dan hiking gunung angsi pulak, bulan april pegi hanoi dengan saudi dan last sekali bulan 5 pegi pulau perhentian buat scuba and kayak... cukup dan kemudiannya sambung master eng... cukuplah dunia kepoya-poyaan aku... wink ;-).

Benci tullah.. ni yang aku tensen nih.. geng geng chinese dapat cuti panjang.. aku pulak yang tak dapat cuti kene keje ari khamis and jumaat nih... dah tu pulak nak due date first draft method statement ari isnin nih.. gila tullah.. keje bukannya sikit. banyak gila dah tu pulak yang buat cuma aku ngan bro senior jer. nak buat pula benda baru yang tak penah dibuat kat negara nih, jenuh dah aku cal;l konsultant yang aku kenal kalu diaworang bleh sponsor method statement satu pun tak bleh tolong sebab diaworang pun tak penah wat ms tuh. mane menang tangan nak buat semua nih.. tak kira ahhh kene keje ke tak ari khamis and jumaat nih tetap aku berlayar ke tioman gak.. mampus ahh ngan keje, bukannya dapat site elaun pun.. bagi keta buruk pulak 2.. nak hepi wat keje camner... tioman nantikan kemunculanku.. hehehe..

No comments:

REZEKI akan MELIMPAH jika DIBAHAGI...
ILMU akan BERTAMBAH jika DIKONGSI...
KASIH SAYANG akan BERCAMBAH jika DIBERI

jangan KEDEKUT...
JAngan TAMAK dan TAK PERLU BIMBANG...
Jika segalanya hanya kerana ALLAH