Kalamullah

Kalamullah

Monday, February 4, 2008

Balik Kampung... Penat Gila..

Seperti yang dijanjikan aku cabut dari opis shimizu seawal yang mungkin, tapi disebabkan kerja yang menimbun bak gunung datuk, aku hanya dapat melarikan diri selepas jam 4:30 petang ajer... tu pun selepas bersusah payah memyiapkan semua tugasan dan kerja-kerja yang patut aku siapkan sebelum cuti 3 hari. niat nak terus gerak pikup nizar kat JKR tapi shoba call mintak aku pass dulu business development manual kat intan... nak tak nak terpaksa lah jugak aku nmelencongkan keretaku ke daerah yang aku dah jelajahi semuanya. aku tunggu kat parking bawah sambil call intan dekat 100 kali, tapi tak berangkat.. aku syak dia dah cabut balik dah... paham sangat bebudak UE nih.. especially yang dok kat tingkat 3 tuh. aku tinggalkan buku 2 atas meja intan jer.

memang cam sial si nizar cakap kat aku kul 4:30 dia bleh siap tunggu aku kat foyer JKR HQ.. sampai kul 6 tak sampai-sampai lagi... benggang tahap barua dah aku rasa.. aku rush bagai nak rak.. dia boleh bersuka ria drive keta kompeni dengan bersopan santun dari putrajaya sampai ke sini.. hangin sungguh. kul 6 lebih baru dia sampai... aku pun malas rr nak marah2.. wat muka bodo jer terus drive g jalan duta... aku saje ajak wat teman aku. sebab dah selalu sangat aku balik sorang-sorang... lagiplak aku nak g jumpa budak2 bqw kat poli tanjung malim... heheheh 2 niat yang sebenonya.. nak mintak jana sainkan borang master eng ukm aku...

perghhh terkejut aku nengok wahida cantik nak mampus.. macam cheryl samad pun ada.. memang cantik gila, berbeza dari dulu.. more hapening, chicky, cute semua ada lah.. hunhhhsss rase cam nak tekel jer aku rase... jana ngan ain pun ade sekali. jana masih seperti dulu, baik, cute, muke makin halus n berseri-seri, mungkin seri pelamin mungkin.. ain macam biasa lah dengan perangai yang manja-manja dia, dah nak betunang raya cina nih..kiteworang g lepak makan2 kat kedai makan kat area behrang.. tak lah sedap sangat pun.. mungkin 2 jer kedai makan yang terbaik wujud klat daerah 2, layan jer lah...




lama jugak kita orang lepak kat situ, sampai kedai 2 dah jadi macam umah kitaworang dah.. ketawa berdekah-dekah, sampai orang sebelah pandang semacam jer.. aku tak peduli dah... mampus lah ape orang nak cakap ni diri aku yang sebenar, malas dah nak idup pura2 seperti dulu... macam2 disembangkan dari kisah waktu zaman belajo dulu, sigemuk lawan sikurus, sipendek gosip si panjang, perubahan diri masing2, kutuk2, sampai kepada perancangan hidup masing-masing..seronok rase bile dah lame tak jumpe nih,macam2 boleh disembangkan 3 jam malam 2 terasa cepat jer abis... memang tak puas langsung chit-chat.. pas ni arap2 diaorang turun kl boleh lah roger aku, nanti bleh sambung bergebang lagi... otw anto nizar ke bidor, hanya isu yang sama dibualkan iaitu kenapa wahida nampak cute sangat dan masing-masing memasang strategi masing2.. yang pada aku tak layak langsung untuk dipanggil strategi.

siang esok aku bawak orang tua aku pegi imigresen manjung untuk wat pasport nak pegi umrah bulan 4 nih... tu lah yang aku pelik asyik aku jer yang kene uruskan semua nih, abang-abang aku semua dok kat situ jer... tapi aku yang keje beratus kilometer nih plak yang kene bertungkus-lumus balik kampung setelkan birokrasi government nih... bukannya nak berkira sangat pun, tapi masa untuk flight dah dekat dah bulan 4 nih jer, pasport tak siap lagi, injection belum wat lagi, baju belum beli lagi.. hnsss macam2 lar... pening gak...

ni pic last hasil kerja aku hari sabtu replace hut kolam ikan aku yang dah menyembah bumi, pakai buluh lagi.. badan aku memang habis penuh berselirat miang n calarbalar... hitam 2 sudah pastilah...


1 comment:

diamante said...

aku tido ah beb...suka je tuduh aku balik..ada kat opis je..

REZEKI akan MELIMPAH jika DIBAHAGI...
ILMU akan BERTAMBAH jika DIKONGSI...
KASIH SAYANG akan BERCAMBAH jika DIBERI

jangan KEDEKUT...
JAngan TAMAK dan TAK PERLU BIMBANG...
Jika segalanya hanya kerana ALLAH