Kalamullah

Kalamullah

Wednesday, November 7, 2007

balik kampung lagi!!

Penat badan tak hilang lagi nih... baru balik dari back pack kota bahru ngan izad.. sampai kat kl sentral pun jam 8 pagi.. masuk opis dah dekat jam 930 pagi... muka budak opis semua bosan jer tengok perangai aku yang makin teruk dan teruk... ya lah bukan sengaja kau nak masuk keja lambat ataupun saja nak pegi vacation time bukan cuti, tapi dah memang kat opis nih tak ada keja pun... tah aku rase memang tak de keja pun... habis dekat 150 jugak duit aku... hehehe
aku beli seluar jeans levis cam abg joe, key chain & puppet wayang kulit, lain2 2 habis kat makan ngan transport jer... satu yang aku best mengenai kelantan nih orang2 nya yang best cute-cute , n handsome2... maklumlah mix siam n banyak makan benda2 yang manis2.. dressup diaoang pergh dasat gilar.. aku pun taksub gak.. by the way aku pun tak boleh kalah dengan diaorang gak.. bayangkan lah aku g sana ngan beg galas kat belekang n pakai tsirt n seluar pendek sekali pandang memang macam pelancung mat salih.. samapi ade sorang tukang kedai tu ingat aku mamat filipin.. uhuhuhu best gila suker lah sambil aku meloncat-loncat gumbira... nanti lah detail travel back pack kota bahru nih kau nak tulis kemudian sikit... terus terang kota bahru dibawah pimpinan pas dah banyak berubah. dibandingkan 4 tahun dahulu masa aku g buat lesen keta kat sana... macam pembangunan dah ada.. orang2 nya pun dah makin stylo.. tu yang aku betul2 suka tur... nyumnyumnyum..
petang nih nak balik kampung, ingat tengah hari nih nak balik umah nak isi barang yang nak bawak balik kampung dalam keta dulu.. nanti pas keja terus drive balik jer.. aku balik sorang jer kali nih... ajak isrin tapi macam tak de respon jer... tak pe lah.. drive sorang2 lagi best kan.... skang ni pun tengah dok pulun siapkan sainmen champ car.. nak pas kat intan petang ni gak.. sian ko intan bayak lah yang ko kena tolong editkan aku punyer nih.. biasalah budak jantan yang sememangnya jantan yang buat... memang tah hapa hapa ntah... ade 7 title.. satu title pun belum betoi 2 siap lagik... tak pa lah aku buat lah setakat mana yang aku mampu nak buat.. klu x sempat siap sambung ari isnin ni ah.. bukan tak tau stail uem nih.. semua benda delay cakap nak anto date nih tapi next 2 week after date pun belum tentu submit lagik.. same cam tender p2x 2...sampai sekarang tak siap2 lagik.. masing2 eksyen n berlakon jer lebih.. kate aku pandai belakon.. memang pun tapi aku tak bodek cam orang lain.. aku buat untuk diri aku jer..
Lagi satu tadi aku nampak si jamaliah masuk bilik micheal king discuss sumeting, aku rase cam nak amik staf baru jer... and of course lah amik staf untuk department ni ar kan... yang aku heran keja kat department nih dah memang tak ada, lagi ada hati nak tambah staf.. makin makan gaji buta & kuat menular lah, dan reputasi aku sebagai pekerja yang paling teruk kat department nih akan terus bertakhta lah... hehehe suker sukerlah... ok lah nak g makan free kat bawah nih jom makan
REZEKI akan MELIMPAH jika DIBAHAGI...
ILMU akan BERTAMBAH jika DIKONGSI...
KASIH SAYANG akan BERCAMBAH jika DIBERI

jangan KEDEKUT...
JAngan TAMAK dan TAK PERLU BIMBANG...
Jika segalanya hanya kerana ALLAH